PDF Afdrukken E-mail
Sssst …. Don’t mention Iceland !
Vrijdag, 18 mei 2012 21:11

logo1Sssst …. Don’t mention Iceland !

Op de website van Platform Argusoog vonden wij onderstaand artikel afkomstig van onze vrienden van de Belfort Group (citizens in action), betreffende IJsland en enkele getalletjes over de Rothschilds (schrik niet! ; triljoen is toch echt een getal met 18 nullen).

Ook Niburu schonk op Hemelvaartsdag aandacht aan IJsland door een artikel te plaatsen met als bron CNN, toch opmerkelijk!

Op de website van Argusoog betrof het een ingezonden bericht van Peter Vereecke, gewezen burgemeester Evergem en initiatiefnemer van de Belfort-group.

18 mei 2012

Geachte,

Het is heel opmerkelijk dat de laatste jaren IJsland van de aardbol lijkt verdwenen te zijn. Toch stond in 2008 dit kleine eiland in het centrum van de belangstelling als slachtoffer van de eerste bankencrisis. Er werd toen bijzonder zware druk uitgeoefend op de bevolking om de banken via een bailout te redden met als gevolg een heel zware schuldenlast.

Maar de bevolking dacht er anders over:

 • de volledige regering werd ontslagen
 • de premier werd officieel aangeklaagd voor een volksrechtbank
 • via referendum werd besloten de schulden niet af te betalen
 • de banken werden genationaliseerd
 • burgers hebben zelf de grondwet herschreven

De toestand nu:

 • stabiele economische groei van ongeveer 2,5 %
 • voorbeeldige participatieve democratie
 • de nieuwe grondwet zal in het najaar ter goedkeuring voorgelegd worden ( hieronder een aantal simpele, maar wezenlijke principes )

Deze geweldloze revolutie kon plaatsvinden omdat de bevolking opstond en heel cool reageerde met een

NEEN aan EU en ECB

Waarom? Zowel de Europese Unie als de Europese Centrale Bank worden volledig gecontroleerd en zijn volledig eigendom van privé-families . Deze dreigden Ijsland ermee dat het niet aanvaarden van de schuldlast om de banken te redden van hen het ‘Cuba van het noorden’ zou maken. Omdat zij het aangedurfd hebben Europa de rug toe te keren hebben ze zichzelf ervan gevrijwaard het ‘Haiti van het noorden’ te worden.

De druk van EU en ECB rust nu op Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en straks nog andere landen.

Waarom lezen we in kranten niets over deze vredelievende structurele Ijslandse oplossing ?

Omzeggens alle mainstream media worden op het hoogtste niveau gecontroleerd en gecensureerd. Gevolg : bepaalde problemen worden verzwegen en leugens blijven schaamteloos herhaald worden. In dit geval : de machthebbers zijn als de dood dat het voorbeeld van IJsland navolging zou krijgen.

De machtigste familie van deze elite zijn de Rothschilds. Hun rijkdom hebben ze opgebouwd via hun banken en hun geldsysteem. Deze familie zit achter alle belangrijke conflicten, oorlogen en revoluties van de laatste twee eeuwen. Enkele cijfers:

 • Hun globaal vermogen wordt geschat op 490.000 triljoen dollar 
 • Deze ene familie is dus 490.000.000.000.000.000.000.000 dollar rijk

Elementaire wiskundige kennis leert ons dan het volgende:

 • er zijn 7.000.000.000 mensen op deze aarde
 • indien het kapitaal van deze ene familie verdeeld zou worden beschikt iedere mens dus over 70 miljoen dollar

Bij het contempleren van deze cijfers keert de maag van al wie nog een greintje rechtvaardigheidsgevoel heeft : elk van de 35.000 kinderen die iedere dag wereldwijd sterven van honger, dorst & ziekte verlaten deze aarde als potentiële multimiljonair.

Dit is geen complottheorie. Dit zijn feiten en cijfers die aantonen dat het waar is : het lot van 7 miljard wordt bepaald door enkele duizenden, die alle macht en alle rijkdom hebben. Deze toestand is er niet ‘per toeval’ gekomen of omdat zij gewoon handige zakenmannen zijn maar omdat ze daartoe achter de schermen hebben besloten en dit plan vanuit hun machtspositie uitvoeren.

Zolang wij als mensheid hiervoor blind bliljven en dit aanvaarden walsen we verder richting afgrond ….

Hoogachtend,

Peter Vereecke

Gewezen burgemeester Evergem
Initiatiefnemer Belfort-group

Hooiwege 20
9940 Evergem

PS Enkele artikelen uit de nieuwe grondwet van IJsland

DE VOORNAAMSTE VOORSTELLEN VAN DE NIEUWE GRONDWET

Art 15: Recht op informatie. De informatie en dokumenten waarover de publieke overheden beschikken moeten zonder uitzondering ter beschikking zijn en de toegang voor het publiek tot al deze dokumenten moet door de wet gegarandeerd worden.

Art 63: Oprichten van een Controlecomité van de verantwoordelijkheid van de Regering. Een onderzoek naar de maatregelen en beslissingen van de regering kan door 1/3° van de parlementsleden gevraagd worden.

Art 65: Recht van Rechtstreekse consultatie. 10% van de kiezers kunnen een nationaal referendum vragen over de wetten die in het Parlement gestemd worden.

Art 66: Mogelijkheid voor rechtstreelse interpellatie van het Parlement. 2% van de kiezers mogen een vraag voorleggen aan het Parlement en een wetsontwerp kan er neergelegd worden als het door 10% van de kiezers gesteund wordt.

Art 90: Regeringsvorming: De Eerste Minister wordt door het Parlement benoemd.

Art 99: Onafhankelijkheid van de rechtbanken. De onafhankelijkheid van de rechtbanken moet door de wet gegarandeerd worden. De nieuwe Grondwet moet aan een referendum onderworpen worden voor het door het Parlement gestemd wordt. Dit moet gelijktijdig plaats vinden met de presidentsverkiezingen op 30 juni of in het najaar.


Deel dit artikel:
Laatst aangepast ( Vrijdag, 25 mei 2012 01:01 )
 

Reacties  

 
0 #5 Lars 21-09-2012 22:51
Als jullie iets kopiëren, zorg dan wel dat de gegevens kloppen! #4 melde het ook al. http://www.earth-matters.nl/11/5258/verborgen-nieuws/stilte-rond-inspirerende-ijslandse-revolutie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Triljoen

Los van het feit dat 1 familie niet ZOOO veel geld kan/mag hebben en miljoenen mensen het moeten doen met NIKS! vind ik de berekening wel een eye opener ;-)

Wat zou jij doen met 70 miljoen? Ik me reet mee afvegen :D
Citeer
 
 
0 #4 M. de Wit 25-08-2012 17:03
Als ik die getallen zie en nareken, kom ik uit op een bedrag van 70 biljoen dollar, i.p.v. 70 miljoen, dat is dus nog drie nullen p.p. erbij. Nou, dat zou ik wel graag ontvangen. Kan ik veel goeds mee doen!
Citeer
 
 
+10 #3 Alexander Israël 15-06-2012 11:30
Onlangs heb ik een brief naar mijn bank verstuurd. Momenteel doorkruist het heel Nederland en krijg ik de meest uiteenlopende reacties. Gisteren heb ik via frontierradio een interview gegeven.

In de brief staat dat ik al sinds 8 maanden mijn hypotheek niet meer betaal. Nu, sinds vandaag 15 juni, staat mijn huis in de verkoop. Wil je meer weten, lees dan de brief op: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-EQG67QHVNNW7.pdf

Dit is geen grap, verzonnen iets of wat dan ook. Dit is werkelijk en het gebeurd nu. Ik merk dat ik een pionier ben, dus blijf ik handelen.

"Het is ons EIGEN (over)-consumpt ie gedrag die de banken steeds meer brandstof geven om te BLIJVEN doen wat ze doen. Ben je het zat? geef je over. Zeg: tot hier en niet verder. Deze stappen onderneem je in de eerste en enige plaats voor jezelf. Ga niet wachten op anderen. Handel en vertrouw, er gebeurt je niets".

Zo vinden we elkaar.
Alex
Citeer
 
 
+7 #2 Jeannet 06-06-2012 15:34
Ik lees ook die 'ongezouten reacties' wel 's en heb er mijn gedachten over. Feit is dat ook ik lange tijd niet geïnformeerd was, simpelweg opgeslokt door 'andere zaken'. Ik ga me daarvoor niet verantwoorden en evenmin oordelen over de redenen waarom vele medelanders weinig moeite lijken te doen om zichzelf beter en breder te informeren. Dankzij het internet, dankzij de toenemende openheid van veel organisaties die vanuit een ander perspectief durven te kijken buiten het huidige 'systeem' om, heb ik dat laatste wel kunnen doen. Nu probeer ik, samen met veel anderen, de info te delen, uit te dragen. Daarop is -vreemd genoeg- veel verzet want mensen houden niet van verandering, zeker niet als ze daar zelf aan moeten werken. Dat is de reden waarom bestuurlijke machten zo machtig konden worden, toch?

(SOPN: zie ook artikel Burgerparticipa tie, de alinea over Ijsland)
Citeer
 
 
+12 #1 Timothy Drake 20-05-2012 11:59
Mijn bloed kookt bij het lezen van de feiten, die me al jaren bekend zijn maar toch.. De moed zakt me soms in de schoenen als ik al die ongezoute reacties lees op jullie krantenartikele n. Soms vraag ik me af of de mens, de verwende Nederlandse variant in het bijzonder, het wel waard is om bevrijdt te worden uit het gevang van desinformatie. Een speerpunt in de campagne zou moeten zijn "informeer uzelf: de informatie is vrij beschikbaar". Vrij internet is onze redding; een groot goed. Kom maar op met die folders!
Citeer